Erdemli »

Erdemli Başkan Tollu: "Limon Tüketin, Hastalıklardan Korunun!"

Son günlerde hava sıcaklıklarının düşmesiyle Türkiye’nin ve dünyanın gündemine gelen gribal hastalıklarla ilgili bir açıklama da Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’dan geldi.


@mersinhaber 'i takip et
Gribal rahatsızlıklara karşı kalkan görevi gören limonun başkentinde yaşadıklarını belirten Tollu, “Limonun Başkenti olan Erdemli’de yaşıyoruz. C vitamini denince limon, limon denince de akıllara Erdemli gelir.” dedi.
Limon üretimini yapan çiftçileri bahçelerinde ziyaret eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, burada çiftçilerle sohbet ederek üreticinin sorunlarını ve önerilerini dinledi. Ziyaret sırasında basın mensuplarına konuşan Başkan Tollu, Erdemli ekonomisinin can damarı limonun önemine değindi. C vitamini deposu olarak da bilinen limonun, başta gribal rahatsızlıklara karşı koruyucu olarak insan sağlığında önemli bir rol üstlendiğini dile getiren Başkan Tollu, “Uzmanların tespitlerini duymuşsunuzdur, özellikle Çin’de yayılan bu enfeksiyona karşı limonun gerçekten çok ciddi bir çare olduğu, limonun bir dezenfektan olduğu ve tüketildiğinde gribal hastalılara yakalanma riskini azalttığını hepimiz biliyoruz. Bu da gösteriyor ki, limonun dünyada daha da fazla tüketileceği ve ülke ekonomisi için çok ciddi bir girdi sağlayacağı bir döneme giriyoruz. İnşallah bu da Erdemli’de hem üreticilerimiz için hem çiftçilerimiz için ciddi bir kazanım olacak; hem de ülke ekonomisi için ciddi bir döviz kapısı olacak.” dedi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.