Dünya » Yerel »

Korona Sebebiyle Çin'den Gelen Çekirdekler Mersin Limanı'ndan Çıkarılmıyor

Çin’den Türkiye’ye ithal edilen siyah ay çekirdeklerin Mersin limanında bekletildiği öğrenildi.


@mersinhaber 'i takip et
Gündem33'te habere göre, Dünya genelinde binden fazla kişinin ölümüne yol açan ve çok sayıda ülkeyi etkileyen Çin merkezli Korona virüsü sebebiyle, Çin’den Türkiye’ye ithal edilen siyah ay çekirdeklerin Mersin limanında bekletildiği açıklandı.

Çin’den ithal edilen tonlarca siyah ay çekirdeği, alınan koronavirüs önlemleri sebebiyle Mersin limanında bekletiliyor. Büyük bölümü Çin’den ithal edilen siyah ay çekirdeklerinin, virüsün etkilemediği bölgelerden getirildiği ifade edilirken, limandaki uzun bekleyişin çekirdek fiyatlarını etkileyebileceği de konuşuluyor. Mersin limanında bekleyen çekirdeklerin 2 ay önce yüklendiği öğrenilirken, bekleyişin uzun sürmesi halinde bu ürünlerin zarar göreceği de belirtiliyor.

Tüm Kuru Yemiş Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Hüsamettin Karaman “Şu anda ülkeye siyah çekirdek giremiyor. Koronavirüs sebebiyle Tarım ve Orman Bakanlığı tedbir amaçlı, Çin’den gelen siyah çekirdeğin ülkeye girişini geçici olarak durdurdu. Bu nedenle ithalatçılar rakamı artırdı. Mersin Limanına gelen ürünler içeri giremiyor. Şu Mersin Limanında tonlarca çekirdek bekliyor.” dedi.

Son yıllarda Çin’den gelen çekirdeğe büyük rağbet gösterildiğini belirten Karaman “Türkiye’de iki üç yıl öncesine kadar yüzde 95 beyaz ayçekirdeği tüketiliyordu. Ancak vatandaşlar siyah çekirdek talep etmeye başladı. Sebebi ise beyaz çekirdeğe göre daha kaliteli olması. Bu siyah çekirdeği ise Çin’den ithal ediyoruz ve bu nedenle pahalı. Vatandaşlara siyah çekirdeğin Çin’den geldiği net bir şekilde anlatılırsa, fiyatlar düşecektir. Talep olmazsa, ithalat da olmaz” diye konuştu.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.