Yerel » Asayiş »

Mersin'de İşçi Servisleri Denetlendi

Mersin'da jandarma ekiplerince işçi taşımacılığı yapan servisler denetlenirken, toplamda 65 sürücüye 90 bin TL para cezası kesildi.


@mersinhaber 'i takip et
Mersin İl Jandarma Ekiplerince, son günlerde şehir içi/şehirlerarası karayollarında özel veya kamuya ait işletme/fabrikalara personel/işçi taşıyan servis araçlarının karıştığı kazalarda yaşanılan artışlar nedeniyle 27 farklı noktada uygulama yapıldı.

Jandarma Trafik sorumluluk alanında bulunan yollar üzerinde işçi taşıyan servis araçlarında ve sürücülerinde Sürücünün yeterli sürücü belgesi ile SRC belgesinin olup olmadığı, aracın yetki/izin belgesi bulunup bulunmadığı, Araçların geçerli sigorta ve fenni muayenelerinin olup olmadığı, Araçlarda/servislerde fazla yolcu taşınıp taşınmadığı, Servis freni, lastikleri ve ışık donanımı başta olmak üzere, trafik güvenliğine ilişkin diğer hususlar kontrol edilmiş ve sürücülere trafikle ilgili bilgilendirme yapılıldı.

Denetleme sonucu 442 servis aracı kontrol edilirken kusurlu görülen 65 sürücüye 90 bin 530 TL para cezası kesilerek 28 adet ise araç trafikten men edildi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.