Yerel »

Sosyal Destek Kart (Halk Kart) Hizmetinden Yararlanmak İçin Yapılacak İşlemler

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından sosyal belediyecilik anlayışı ile toplumsal eşitsizlikleri ortadan kaldırmak amacıyla, dar gelirli yurttaşlara yönelik hayata geçireceği Halkkart (Sosyal Destek Kartı) uygulaması için başvurular alınmaya devam ediyor.


@mersinhaber 'i takip et
Hem vatandaşın ihtiyacının karşılanacağını, hem de Mersinli esnafın 1 milyon TL kazanacağını Halk Kart (Yardım Kartı) a Nasıl Başvurulur?
Başvuru formunu doldurduktan sonra gönder butonuna bastığınızda karşınıza çıkacak olan "Sosyal Destek Kart Başvurusu için istenilen" 4 adet belgenin (Dilekçe, Kimlik Bilgileri Formu, Kurumlardan Alınacak Beyan Formu, Hane Halkı Gelir Beyan Belgesi) çıktısını alarak ilgili kurumlara tasdik ettiriniz.
Aşağıda belirtilen diğer belgeleri hazırlayınız
İstenilen evraklar eksiksiz hazırlandıktan sonra Ulu Çarşı (Ulu Camii) içerisindeki Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım ve Danışma Merkezine teslim ediniz.
Evraklarını teslim eden vatandaşların evleri Meslek elemanları tarafından ziyaret edilerek yerinde tespit yapılacaktır.
Yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonucu yardım almasına karar verilen vatandaşlarımız Sosyal Yardım ve Danışma Merkezimize davet edilerek Sosyal Destek Kartları (Halk Kart) verilecektir.
HAZIRLANACAK EVRAKLAR
1- Öğrenci Belgesi (Var ise)
2- Muhtarlıktan Fakirlik Belgesi
3- Kirada oturanlar için (Kira kontratı)
4- Cezaevinde olanlar için (Müddet name)
5- 6284 Sayılı Kadını Koruma Kararı (Var ise)
6- Engelli Raporunun Fotokopisi % 40 üzeri (Var ise)
7- Tapu Kaydı bulunanlar için İlçe Belediyesinden rayiç bedeli.
8- Süreğen Hastalığı olup çalışamayanlar (Heyet kurulu raporu)
9- Eşinden ayrı olanlar için (Boşanma ilamı ve çocuklara ait velayet kararı)
Dilekçenizi veya Formları tekrar indirmek için Mersin Büyükşehir Belediyesine ait resmi siteye "Sosyal Destek Kart (Halk Kart)" sayfasına gidiniz ve "Dilekçe ve Formlar linkini Tıklayın" linkini tıklayıp kimliğinizi doğrulayınız.
Gittiğiniz "Sosyal Destek Kart (Halk Kart)" sayfasında "Başvuru Yapmak İçin Tıklayın" linkinini tıklayarak karşınıza çıkacak olan başvuru formunu doldurunuz.
Not: Bütün bilgiler Belediyenin resmi internet sitesinden alınarak derlenmiştir.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.