Yunanistan Sınırında Mültecilerin Arasına Karışan Konyalı Türk Vatandaş Sınırı Geçmeye Çalışırken, Yunan Polisinden Dayak Yedi: Kafasına 10 Dikiş Atıldı

Bu da oldu dedirten haber, Yunanistan sınırını mültecilerle birlikte geçmek isteyen Konyalı bir vatandaş Yunan polisinin şiddetine maruz kaldı, copla darp edilen vatandaşın kafasına 10 dikiş atıldı.


@mersinhaber 'i takip et
Türkiye’nin kapıları açmasının ardından mülteciler sınıra dayandı. Çocuk, kadın ve ailelerden oluşan mülteciler, kimi zaman jiletli tel örgüleri aşarak, kimi zamansa iki ülke arasında doğal sınır hattını oluşturan Meriç Nehri’ni yüzerek veya botlarla geçmeye çalışıyor. Sınırı geçmeyi başaran mülteciler ise Yunan polisinin orantısız müdahaleleri ile karşı karşıya kalıyor. Bu orantısız saldırıya maruz kalanlardan biri de Konyalı bir vatandaş oldu.
Konyalı bir vatandaş Yunanistan sınırında bekleyen sığınmacılar arasında karışarak sınırı geçmeye çalıştı.
Kafasında sargı bezi olan vatandaş, Yunanistan sınırı geçmeye çalıştığını söyleyerek, “Buraya geldim girdim içeriye. Yunan polisleri yakaladılar bizi. ‘Tellerden çıkın’ dediler arkadaşlar çıktı ben çıkmadım. copla sopalarla silahlarla sıktılar zaten. Kafama sopayla vurdular 10 tane dikiş var” dedi.
‘İşsiz ve sigortasızım’
Yunanistan Sınırında Mültecilerin Arasına Karışan Konyalı Vatandaş Sınırı Geçmeye Çalıştı, Yunan Polisinden Dayak Yedi
Pazarkule sınır kapısında sığınmacıların son durumunu takip eden K24 TV muhabiri Ercan Dağ’ın konuştuğu vatandaş, işsiz ve sigortasız olduğunu, babası ve kardeşinin yurt dışında olduğunu ve bu nedenle sınırı geçmek istediğini söyledi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.