Erdemli » Yerel » Tömük »

Mersin’de Sikke ve Çerçevesi, Obsidiyen Volkanik Cam İle Etnografik Taş Ele Geçirildi

Mersin Jandarması, Erdemli İlçesinde bir şahsın üzerinden roma dönemine ait insan figürlü sikke ile çerçevesi ve etnografik taş, evinde yapılan aramada ise obsidiyen volkanik cam ele geçirildi.


@mersinhaber 'i takip et
Alınan bilgilere göre, Mersin İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve Erdemli İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince tarihi eser kaçakçılığı yapan şahıslara yönelik operasyon yapıldı.
Mersin’in Erdemli İlçesi Tömük Mahallesinde bir şahsın üzerinde 1 adet üzerinde insan figürü bulunan Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen sikke ve çerçevesi ile 1 adet etnografik olduğu değerlendirilen taş ele geçirildi.
Tarihi değeri bulunduğu tespit edilen eşyaların çıktığı şahsın evinde, Cumhuriyet Savcılığından alınan arama kararına istinaden yapılan aramada ise 125 gr ağırlığında obsidiyen volkanik cam (Paleolitik dönemde mızrak ucu ve ok ucu olarak kullanılan madde) ele geçirildi.
Olay ile ilgili hakkında adli işlem başlatılan şüpheli şahısın, ifadesi alınarak serbest bırakıldı.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.