Sağlık » Dünya » Yerel »

"Kask Tak, Hayatta Kal"

Dünya Sağlık Örgütünün 2015 yılı ‘‘Yol Güvenliği’’ raporuna göre, dünyada ölümlü trafik kazalarının %49’unu yayalar ile bisiklet ve motosiklet sürücülerinin karıştığı kazalar oluşturdu.


@mersinhaber 'i takip et
2019 yılında ülkemizde meydana gelen toplam 147 Bin 902 ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarına karışma oranının %19,5 olduğu;
Mersin il genelinde meydana gelen toplam 5 Bin 282 ölümlü ve yaralanmalı trafik kazasının %35’ini motosiklet/motorlu bisiklet sürücülerinin oluşturduğu tespit edildi.
Motosiklet kullanımının yaygınlaşması ile birlikte bu araçların karışmış olduğu kaza sayılarında artış görülmekte. Yapısı gereği düşük korumalı olan motosiklet/motorlu bisiklet araç sürücüleri, korunmasız yol kullanıcıları olarak ele alınıp kask kullanımı ve çalıntı motosiklet, geri dönüşüm malzemesi toplayan araçlar ve elektrikli bisikletlere yönelik özellikle trafik kazalarının yoğun olarak meydana geldiği yerler dahil olmak üzere il genelinde Motosiklet kazalarının en aza indirilebilmesi ve denetim faaliyetleri yoluyla yol kullanıcıları üzerindeki algılanan yakalanma riski duygusunun arttırılması amacıyla 22 Şubat – 08 Mart 2020 tarihleri arasında;
Yapılan özel denetimler ile ilgili olarak; 5 Bin 042 motosiklet/motorlu bisiklet kontrol edilmiş, bu araçları kullanan 1 Bin 149 sürücüye kask takmamak, ehliyetsiz olarak araç kullanmak v.b. maddelerden toplam 630 Bin 696 TL Trafik İdari Para Cezası uygulandı.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.