Tarsus » Yerel »

Dikkat Avcılara Uyarı! İç Sularda Av Yasağı Başladı

İç sularda sazan, yayın ve siraz balıklarının 1 Mart – 31 Mayıs, sudak ve tatlısu levreğinin 15 Mart – 30 Nisan tarihleri arasında her türlü av araçları (olta dahil) ile avcılığı yasaklandı.


@mersinhaber 'i takip et
Konu hakkında yapılan yazılı açıklama şöyle
Tarsus Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkileri, “bölgemizde bulunan iç sularda sazan, yayın ve siraz balıklarınının 1 Mart – 31 Mayıs, sudak ve tatlısu levreğinin 15 Mart – 30 Nisan tarihleri arasında her türlü av araçları (olta dahil) ile avcılığı yasaktır” dedi.
Konu hakkında yapılan yazılı açıklama şöyle:
“Balıkçılarımızın yasaklara uymaları konusunda gerekli hassasiyeti göstermeleri, sürdürülebilir avcılık için balıklara yaşamları boyunca en az bir kere üreme imkânı verilmesi gerekmektedir.
Av yasaklarına uymaksızın yasak dönemde avcılık yapanların en yakın İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimize, Jandarma, Emniyet ve Belediye Zabıta Teşkilatına haber verilmelidir. Yasaklara uymayanlar hakkında 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu gereği idari para cezası uygulanacaktır”
Kaynak: Yeni Doğuş

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.