Sağlık » Dünya »

Sağlık Bakanlığından Koronavirüs Sorgulama Sitesi

Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşların Koronavirüsüne yakalanma oranın sorgulandı internet sitesini hizmete açtı.


@mersinhaber 'i takip et
Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs Türkiye'yi de etkilemeye devam ediyor. Artan vakaların ardından Sağlık Bakanlığı vatandaşların online olarak koronavirüse yakalanma oranının sorgulayabileceği internet sitesini hizmete açtı.
Açılan sorgula sitesini bir saatte yaklaşık olarak 200 bin ziyaretçinin giriş yaptığı belirlendi.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, daha önce "ALO 184" hattından yapılan uygulama, "koronaonlem.saglik.gov.tr" üzerinden hizmete sunuldu.

Sitede kimlik doğrulamasının ardından "son 14 gün içerisinde yurt dışı seyahati, hangi şehirde bulunulduğu, herhangi bir sağlık merkezinde bulunulup bulunulmadığı, solunum yolu hastası biriyle temas olup olmadığı, kronik hastalık geçmişi ve hastalık belirtileri" hakkında sorular soruyor.
Verilen gerçekçi cevaplara göre korona ya yakalanma oranını ziyaretiyle sunuyor.

Sistem, aldığı sonuçlara göre vatandaşa ön değerlendirme hizmeti sunuyor. Ön değerlendirmenin yüksek riskli çıkması halinde ise sistem, bir sağlık tesisinin ziyaret edilmesini öneriyor.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.