Sağlık »

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Türkiye'deki Koronavirüs Vaka Sayısını ve Hayatını Kaybedenlerin Sayısını Paylaştı: Vaka 947 Ölüm 21

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, gece saat 22.59'da resmi twitter hesabı üzerinden, 21 Mart 2020 Cumartesi akşam saatleri itibari ile Türkiye'deki Koronavirüs vakaları ile bugüne kadar hayatını kaybedenlerin sayısını paylaştı.


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Her gece saat 23.00 sıralarında paylaşım yaparak vatandaşları bilgilendiren Sağlık Bakanı Dr. Koca, 21 Mart 2020 Cumartesi gecesi saat 22.59'da gün itibari ile son verileri şöyle açıkladı:
"Son 24 saatte 2.953 ŞÜPHELİYE TEST yapıldı. 277’si POZİTİF ÇIKTI. Hasta sayımız 947’ye ulaştı. Yaşlı hastalarımızdan 12’sini KAYBETTİK. Bugüne dek toplam 21 can kaybımız var. Yaşlılarımızı uyaralım. Sokağa çıkma sınırlandırmasına uysunlar. Ölüm riski, yaş yükseldikçe çok artıyor."
Bakan'dan yaş sınırlamasına uyun mesajı; Bugün 65 Yaş üstü ve Kronik hastalıkları bulunan vatandaşlara sokağa çıkma konusunda sınırlama getirilmişti.
ALKIŞ DESTEĞİ
Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı büyük mücadele veren, sağlık çalışanlarının motivasyonu için her akşam saat 21.00'de yapılan alkış etkinliğinin 3.'sü gerçekleşti. Mersin genelinde yoğun bir katılım gören sağlık çalışanlarına destek etkinliğinde, yüz binlerce Mersinli balkonlarına çıkarak 1 dakika boyunca alkış tuttu. Saat 21.00'de gerçekleşen ve toplumun her kesiminden büyük destek gören etkinlik 3. gününde son bulmuş oldu.

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.