Tarsus » Çamlıyayla » Sağlık » Yerel »

Tarsus’taki Sağlık Merkezleri Sürekli Olarak Dezenfekte Ediliyor

Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de etkili olan koronavirüs (COVID-19) salgınıyla ilgili olarak tüm birimleriyle teyakkuz halinde çalışma yürüten Mersin Büyükşehir Belediyesi, gece-gündüz dezenfekte çalışmalarına devam ediyor.


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Tarsus’ta kurduğu özel ekiplerle binlerce noktada dezenfekte çalışması yapan Büyükşehir ekipleri, hastaneler, eczaneler ile aile sağlık merkezlerinde sürekli olarak dezenfekte çalışması gerçekleştiriyor.
Koronavirüs (COVID-19) salgınının dünya ve ülke gündemine düşmesinin ardından Başkan Vahap Seçer’in öncülüğünde, tüm ilçe belediyelerinin katılımıyla kriz merkezi oluşturan Mersin Büyükşehir Belediyesi, salgına karşı dezenfekte çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Mezarlık İşleri Birimi bünyesinde oluşturulan ekiplerle bugüne kadar binlerce noktada dezenfekte çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi, Tarsus’ta ki sağlık merkezlerini ise sürekli olarak dezenfekte ediyor.

Büyükşehir ekipleri, Tarsus Devlet Hastanesi ana bina ve ek bina acil girişleri ve hastanelerin diğer bölümleri ile aile sağlığı merkezleri, eczaneler, ambulanslar ve özel sağlık kurumlarını sürekli olarak dezenfekte ediyor.

Çalışmalar kapsamında Tarsus Kaymakamlık binası, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Cezaevi, Emniyet Müdürlüğü ve Polis Merkezleri, Jandarma, Adliye Sarayı, Vergi Daireleri, diğer kamu kurumları ve vatandaşların sıklıkla kullandıkları alanlar da sürekli olarak dezenfekte ediliyor.

Bunların yanı sıra toplu ulaşım araçları, çöp konteynerleri ve duraklarda da dezenfekte çalışması gerçekleştiriliyor.

Vatandaşların koronavirüs konusunda neler yapması veya neler yapmaması gerektiği konusunda Büyükşehir tarafından hazırlanan grafikli broşürler de Tarsus’ta bulunan tüm konut ve işyerlerine tek tek dağıtıldı.

Kimlerin risk grubunda olduğu belirtilen broşürde temizliğe azami özen gösterilmesi gerektiği ve diğer yapılması gereken hususlar belirtildi.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.