Tarsus » Yerel »

Tarsuslu Genç Örsan Sami Şener El Sanatlarıyla Büyülüyor! Ahşap, Deri ve Bıçak İşçiliği İle Kampçıların Uğrak Noktası Olacak

Tarsus Gülek Mahallesindeki atölyesinde el işçiliği ile yaptığı ürünlerle beğeni toplayan Örsan Sami Şener kampçı camiasının ve Tarsusluların gözdesi oldu.


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Kampçılara yönelik el işçiliği ile yaptığı ahşap ürünlerin yanı sıra deri işçiliğini de yaptığı ürünlere yansıtıyor.
Tarsus'ta Günlük olarak yayınlanan Yeni Doğuş Gazetesine bir açıklama yapan Şener, ‘’Tarsus Gülek Mahallesinde ikamet ediyorum kendi imkanlarımla Gülek'te küçük el sanatları üzerine bir atölye kurdum. Kampçı camiasına doğal el işçiliği seven arkadaşlara ahşap bardak, kaşık, kuksa ,bow saw testere, el yapımı bıçak, deri bıçak kılıfları, deri cüzdanlar, el yapımı balta yapıyorum. Ahşaplara çeliğe, deriye kendimce yön veriyorum ve bunu @atolyeorsan instagram hesabım üzerinden tanıtım yapıyorum günümüzde çok bilinen bir meslek değil ama ben eskiyi tekrar yaşatmaya çalışıyorum eski olan her şey güzel ve doğal olduğu için gelecek nesillere aktarmak istiyorum.’’ dedi.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.