Silifke » Erdemli » Yerel »

Karaman'dan Mersin'e Kargoyla Gelen Tarihi Sikke ve Tarihi Eserler Jandarmanın Operasyonu İle Ele Geçirildi

Mersin İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğünce Erdemli'deki bir kişiye kargo ile Karaman'dan tarihi sikke ve eser gönderildiğinin haber alınması üzerine yapılan operasyonda çok sayıda tarihi değer niteliğinde eşya ele geçirildi.


@mersinhaber 'i takip et
Tarihi sikke ve eser gönderilen şahıs hakkında yapılan araştırmada şahsın Erdemli ilçesinde bulunan ikamet ettiği evin haricinde Silifke ilçesinde başka bir evinin daha olduğu tespit edildi.
Cumhuriyet Başsavcılığından alınan arama ve el koyma kararına istinaden KOM Şube Müdürlüğü Erdemli ve Silifke İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince eş zamanlı olarak yapılan operasyon sonucunda yakalanan şahısa yapılan üst aramasında 84 adet muhtelif sikke 4 adet yüzük ve 1 adet tarihi obje ele geçirildi.
Şahsın Silifke ilçesinde bulunan evinde yapılan aramada ise 1 detektör, 4 muhtelif sikke, 5 adet muhtelif yüzük, 8 adet hayvan figürlü heykelcik, 3 adet kolye, 1 adet taş mühür ele geçirildi.
Ele geçirilen tarihi sikke ve objeler gerekli incelemeler yapılmak üzere Mersin Müze Müdürlüğüne teslim edilirken, yakalanan şüpheli şahıs adli makamlara sevk edildi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.