Erdemli » Yerel »

Erdemli İlçesi Şahna Mahallesi’nin İçmesuyu Sorunu Çözülüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Erdemli İlçesi’ne bağlı Şahna Mahallesi’nin yerleşim yerlerindeki içmesuyu sorununu çözüme kavuşturuyor.


@mersinhaber 'i takip et
MESKİ Genel Müdürlüğü, Erdemli İlçesi Şahna Mahallesi’nde uzun yıllardır süre gelen içmesuyu temini sorununun çözümü için çalışma başlattı. Yapımına başlanılan içmesuyu imalatları kapsamında, Üzümlü Mahallesi’nde bulunan mevcut su deposundan yeni yapılacak olan sistemle yaklaşık 4,5 km terfi hattı vasıtasıyla 100 m3 su deposuna içmesuyu iletilecek. Şahna deposundan döşenecek olan yaklaşık 10 km şebeke hattı ile mahalle sakinlerinin evlerine içmesuyu temin edilecek.
MESKİ Genel Müdürü Alaeddin Alkaç, MESKİ olarak şehir merkezinde ve ilçelerde çok büyük yatırımlar yaptıklarını ifade ederek; “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde başlattığımız içmesuyu ve altyapı çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Erdemli İlçesi Şahna Mahallesi sakinleri, uzun yıllardır içmesuyu problemi yaşıyordu. Yürüttüğümüz içmesuyu çalışmaları ile mahallemizin bu sorununu ortadan kaldıracağız. 2020 yılının sonu itibariyle ihalesi tamamlanarak işletmeye alınması planlanan içmesuyu tesisleri ile mahallenin içmesuyu sorunu giderilmiş olacak. Kırsal kesimde yıllardır içmesuyu hasreti çeken vatandaşlarımızın sorununu çözme noktasında kararlı bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.