Yerel » Adana »

Ticari Süt İşletmelerince Mart Ayında 878 Bin 593 Ton İnek Sütü Toplandı

TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Süt ve Süt Ürünleri Üretimi, Mart 2020 sonuçları değerlendirildi.


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Değerlendirme sonucunda, Türkiye genelinde Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre toplanan inek sütü miktarının %4,7 arttığı, Ocak-Mart döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %6,3 arttığı bildirildi.
Mart ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranının ortalama %3,5, protein oranının ise ortalama %3,2 olarak tespit edildiği ifade edildi.
Toplanan inek sütü ve değişim oranı, Mart 2020 (Ton)

Toplanan inek sütü, Mart 2020

Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ticari süt işletmeleri tarafından yapılan içme sütü üretiminin %16,1 artarak 145 bin 282 ton olarak gerçekleştiği, Ocak-Mart döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre içme sütü üretiminin %11,3 artarak 422 bin 76 ton olarak gerçekleştiği belirtildi.
Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ticari süt işletmeleri tarafından yapılan yoğurt üretiminin %0,5 azalarak 93 bin 333 ton, Ocak-Mart döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %3,8 artarak 272 bin 535 ton olarak gerçekleştiği bildirildi.
Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, tam yağlı süt tozu üretiminin %40,3, inek peyniri üretiminin %12,2, tereyağı üretiminin %1,2 artarken, kaymak üretiminin %5,4, diğer peynirlerin (koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri) %14,8, ayran üretiminin %25 ve yağsız süt tozunun %27,6 azaldığı belirtildi.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.