Yerel »

Mersin’de Su Faturaları, Bazı Harçlar ve Belediyenin Kira Alacakları 3 Ay Ertelendi

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Vahap Seçer’in çağrısıyla olağanüstü toplanarak Mersinlilerin merakla beklediği sosyal destek uygulamalarını karara bağladı.


@mersinhaber 'i takip et
Su faturaları, bazı harçlar ve belediyenin kira alacakları 3 ay ertelendi.
Meclis toplantısında ilk olarak, belediyenin mülklerinde kiracı olan esnafın kiralarının 3 ay ertelenmesi, salgın nedeniyle çıkarılan genelge uyarınca işyerlerini kapatmak zorunda kalan esnaftan kapalı oldukları sürenin kirasının tahsil edilmemesi için meclis kararı alındı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, vatandaşların Nisan, Mayıs, Haziran aylarına ait su faturalarının 3 ay süreyle faizsiz erteleneceğini ve 3 eşit taksit imkanı getirileceğini açıklamıştı. Fiilen uygulamaya alınan bu düzenlemeyle ilgili meclis kararı da olağanüstü toplantıda alındı. Olağanüstü meclis toplantısında, Koronavirüs salgını nedeniyle gelir kaybı yaşayan toplu taşıma hatları sahiplerinin belediyeye ödediği ruhsat ve harçların 3 ay süreyle ertelenmesi konusu da ele alındı ve kabul edildi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.