Yerel »

Mersin’de Terör Örgütüne Destekçileri ve Sempatizanlarına Yönelik Operasyon

PKK/KCK/DGH terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Mersin İl Jandarma Komutanlığınca operasyon yapıldı.


@mersinhaber 'i takip et
Yapılan operasyonla 6’sı yakalanan soruşturma kapsamında toplam 9 şüpheliye yönelik yürütülen ve evlerinde çok sayıda dijital malzeme, laptop, cep telefonu, flash bellek, mikro sd kart ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilen şahıslarla ilgili yapılan çalışmaya dair Başsavcılık, “DGH içerisinde kültür, mahalle, kadın, gençlik yapılanması alanlarında aktif rol alan, silahlı terör örgütünün kırsal kadrosuna eleman temini sağlayan, Ayn El Arab (Kobani) olayları olarak bilinen dönem içerisinde HDP il binasında örgütsel eğitim faaliyetlerine katılarak, güvenlik güçlerine taşlı, sopalı ve havai fişekli yapılan gösterilere katılan, örgütün dağ kadrosunda kısa süreli eğitim almaya müteakip tekrar geri döndüğü tespit edilen ve örgütün kırsal kadrosundan DGH içerisine katılacak olan örgüt üyelerinin organize ettiği tespit edilen 9 şüpheliye yönelik, Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde Mersin İl Jandarma Komutanlığı görevlileri tarafından bugün yapılan operasyonda 6 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. Firari 3 şüpheli hakkında yakalama çalışmaları devam etmektedir.” denildi.
Ayrıca, “Şüphelilerin ev eklentilerinde yapılan aramalarda, çok sayıda dijital malzeme, laptop, cep telefonu, flash bellek, mikro sd kart ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmiştir” ifadeleri paylaşıldı.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.