Tarsus » Yerel »

Tarsus'ta Maskesi Sokağa Çıkmak Yasaklandı Mı? Tarsus Kaymakamlığından Maske Kullanımı Konusunda Uyarı: 22 Haziran İtibariyle Uymayanlara 900 TL Ceza Yazılacak

Mersin Tarsus İlçe Kaymakamlığınca resmi sosyal medya hesapları üzerinden Tarsus genelinde umuma açık yerler, toplu ulaşım araçları ve iş yerlerine denetim yapılacağı ve bakanlığın belirlediği maske kullanım kurallarına uymayanlara 900 TL ceza uygulanacağı bildirildi.


@mersinhaber 'i takip et
Yayınlanan uyarıda;
Covid-19 salgını dolayısı ile alınan tedbirler kapsamında, Tarsus genelinde umuma açık yerler, toplu ulaşım araçları ve iş yerleri Tarsus Kaymakamlığı koordinesinde oluşturulan denetim ekipleri tarafından aralıksız denetleniyor.
22 Haziran 2020 Pazartesi gününden itibaren Sağlık Bakanlığı SALGIN YÖNETİMİ ve ÇALIŞMA REHBERİNDE öngörülen maske kullanım kurallarına aykırı hareket eden vatandaşlarımıza Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi uyarınca 900 TL idari para cezası uygulanacaktır.
Lütfen sosyal mesafeye uyalım, maskelerimizi takalım ve hijyene dikkat edelim.
#NormalleşmePlanı
Kadir Sertel Otcu - Tarsus Kaymakamı
Kaymakamlık resmi sosyal medya hesabında paylaşılan infografik ise şöye;

Öte yandan, Mersin ve ilçelerinde genel olarak maskesiz çıkma yasağı gibi bir uygulama bulunmuyor.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.