Yerel »

Mersin ve Tüm İllerde Berberler ve Güzellik Merkezlerinde Uygulanan Tedbirlere Güncelleme! İşte Güncel Uyulması Gereken Tedbirler

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, ‘Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi’ne, ‘Covid-19 kapsamında güzellik merkezlerinde alınması gereken önlemler’ başlığı eklendi.


@mersinhaber 'i takip et
“Berber, kuaför ve güzellik salonlarında alınması gereken önlemler” ve “market ve süpermarketlerde alınması gereken önlemler” ise revize edilerek güncellendi.

İŞTE ALINMASI GEREKEN YENİ TEDBİRLER:
* Güzellik merkezlerinde, kalabalık oluşmasını engellemek için müşteriler, randevu ile kabul edilecek.
* Güzellik merkezine gelirken refakatçi ve çocuk getirilmeyecek.
* Müşteri tokalaşmadan veya herhangi bir şekilde temas etmeden karşılanacak.
* İşlemlerde kullanılan aletlerin kişiye özel olması sağlanacak.
* Kişiye özel alet kullanımı sağlanamadığı durumlarda, her müşteriden sonra kullanılan aletlerin temizliği yapılacak ve ardından sterilize edilecek.
* Müşteri alanının temizlenmesi, dezenfeksiyonu ve hazırlanması için 2 müşteri randevusu arasında 20 dakikalık mola verilecek.
* Çalışanlar, cep telefonlarını işleme girmeden ve müşteriyle temas etmeden önce soyunma odalarında bırakacak. İş kıyafetleri günlük değiştirilecek, tekstil kıyafetler en az 60 derecede yıkanacak.
"MÜŞTERİ VE ÇALIŞANLAR KONUŞMAYACAK"
* Berber, kuaför ve güzellik salonlarında, müşteri ve çalışan dışında kimse bulunmayacak, misafir alınmayacak.
* Damlacık yoluyla bulaşmayı artırdığı için iş yerinde müşteriler ve çalışanlar mümkünse konuşmayacak, yüksek sesle konuşmaktan kaçınacak.
* İş yerinde satışa sunulan şampuan, kozmetik gibi ürünleri mümkün olduğunca cam veya tezgâhların arkasında korumaya alınacak, ortalıkta bırakılmayacak.
* Fön makinesi mümkün olduğunca kullanılmayacak.
* Fön makinesi gibi yüksek hava akımı yaratan cihazları kullanırken, düşük hızda, yandaki müşteriyi etkilemeyecek yönde ya da diğer müşterilerden farklı bir alanda kullanılmasına özen gösterilecek.
"ÇALIŞANLARIN ELDİVEN KULLANMALARI ÖNERİLMEYECEK"
* Market ve süper marketlerde sorumlu kişi, Covid-19 konusunda soru ve endişelere yanıt verecek bilgiye sahip olacak.
* Çalışan ve müşteri dahil en az 4 metrekareye 1 kişi olacak şekilde içeri müşteri alınacak.
* Ürünlerden uygun olanlar daha önceden farklı miktarlarda paketlenip satışa sunulacak.
* Yalancı güven hissi oluşturarak Covid-19 bulaşma riskini artırabileceği için et ve et ürünleri, paketlenmemiş gıda maddeleri ve manav reyonunda çalışan personel haricindeki çalışanların eldiven kullanmaları önerilmeyecek.
* Eldiven, gıda dışındaki nesnelere değmeyecek. Kasada bulunan ürün bantları günde en az 3 kez tek kullanımlık deterjanlı bez ile silinecek.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.