Siber Saldırı ve Kullanıcı Yoğunluğu Sonucu Çöken Eba'daki Erişim Sorunu Çözüme Kavuşturuldu

Son dakika! Milli Eğitim Bakanlığı, 22 Eylül günü EBA'da yaşanan teknik sorunun eş zamanlı kullanıcı yoğunluğuna ve siber saldırılara bağlı olarak meydana geldiğini; durumun vakit kaybetmeksizin yapılan iyileştirmelerle hızla çözüme ulaştırıldığını açıkladı.


@mersinhaber 'i takip et
Koronavirüs salgını nedeniyle okullardaki uzaktan eğitimin sürdürüldüğü EBA Platformu, 22 Eylül Salı günü çöktü. Milli Eğitim Bakanlığı, konuyla ilgili bir açıklama yaparak durumun siber saldırıdan ve eş zamanlı kullanıcı yoğunluğundan meydana geldiğini belirtti. Söz konusu aksaklık, kısa zamanda düzeltildi.Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelen açıklama şu şekilde:"22 Eylül 2020 Salı günü sabah saatlerinde EBA Platformuna ve EBA Canlı Ders uygulamasına erişimde yaşanan teknik sorunla ilgili kamuoyunun bilgilendirilmesine ihtiyaç duyulmuştur. Eş zamanlı kullanıcı yoğunluğuna bağlı olarak 08.30 – 12.00 saatleri arasında aralıklı olarak bazı kullanıcılar tarafından karşılaşılan erişim sorunları, vakit kaybetmeksizin yapılan iyileştirmelerle hızla çözüme ulaştırılmıştır.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.