Toroslar » Tarsus » Yerel »

Mersin’de Sahibinin Düşüncesiz Davranışı İle Zulüm Gören Zavallı Eşeğe Polis Ekipleri Sahip Çıktı

Boynuna geçirilen iple sıcak hava da pikaba bağlanarak götürülen ve sıcak havada soluk soluğa kalan eşeğe el konuldu, düşüncesiz sahibine de para cezası yazıldı.


@mersinhaber 'i takip et
İçişleri Bakanlığı tarafından hayvan haklarının korunması için emniyet ve jandarma bünyesinde oluşturulan Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Şube müdürlüğü ekipleri,
Mersin Toroslar Akbelen Mahallesi Milli Mücahit Rıfat Uslu Caddesi üzerinde bir hayvanın araca bağlanarak götürüldüğü anonsu üzerine harekete geçti.
Hızla bahse konu bölgeye giden ekipler, hareket halindeki bir pikaba boynundan iple bağlı olarak götürülen eşeği gördü ve aracı durdurdu.
Yapılan incelemelere göre hamile olduğu tahmin edilen, sıcaktan ve araca bağlı olarak hızlı yürütülmekten nefes nefese kalan eşeğe el konuldu.
Zavallı eşek Tarsus Hayvanat Bahçesi Görevlilerine teslim edildi.
Araç sürücüsü M. Ç. isimli şahsa 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu 14-A Maddesine istinaden 947 TL idarî para cezası uygulandı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.