Akdeniz » Spor » Yerel »

Mersin’de Kemankeş Eğiticileri Yetişiyor

Mersingücü GSK, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle Geleneksel Türk Okçuluğu Eğiticilerin Eğitimi Programını gerçekleştiriyor.


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersingücü Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ahmet Nas’ın eğitici olarak katıldığı kursta, eğiticilerin eğitimi programı kapsamında geleneksel Türk okçuluğu eğiticileri yetiştiriliyor.
64 saat sürecek eğitimin sonunda yapılacak yazılı ve mülakat sınavında başarılı olanlara Geleneksel Türk Okçuluğu Eğiticisi unvanının verileceği ve bunun bir belgeyle belgelendirileceğini kaydeden Geleneksel Okçuluk Eğiticisi ve Mersingücü Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ahmet Nas, yaptığı açıklamada, amaçlarının sadece geleneksel okçuluğun atış talimini öğretmek olmadığını, aynı zamanda tarihten süzülerek gelen bir geleneğin de yaşatılmasını amaçladıklarını ifade etti.
Geleneksel Türk Okçuluğu Eğiticilerin Eğitimi Programı kapsamında birçok farklı ilden başvurunun olduğunu kaydeden Nas, burada verilen eğitimle, ülke genelinde geleneksel okçuluk kültürünün yaygınlaşmasına önemli katkıda bulunacaklarını söyledi.
“Teorik eğitimlerini Akdeniz İlçe Müftülüğümüze ait konferans salonunda, pratik eğitimlerini ise Akdeniz Belediyemize ait Karacailyas futbol sahasında verdiğimiz program kapsamında kursiyerlerimize, sadece yarışma kuralları, ilk yardım bilgileri, güvenlik kuralları ve malzeme ve lügat bilgisini vermekle kalmıyoruz.” diyen geleneksel okçuluk eğitmeni ve Mersingücü Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ahmet Nas, eğitim boyunca kursiyerlere aynı zamanda, Okçuluk Tarihi, Okçuluk ve Hadis, Okçuluk ve Tasavvuf gibi derslerinde verildiğini kaydetti.
Farklı illerden de katılımcının olduğu programda 15 kursiyer, 64 saat boyunca alacağı eğitim sonunda girecekleri yazılı ve uygulama sınavında başarılı olmaları halinde Geleneksel Türk Okçuluğu Eğiticisi belgesini almaya hak kazanmış olacaklar.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.