Tarsus » Yerel »

Tarsus Ashabı Kehf Anadolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Erasmus Projesi Onaylandı

Tarsus’ta Lisesinin Erasmus projesi onaylandı.


@mersinhaber 'i takip et
Okulun, 2020 yılı teklif çağrısı döneminde Türkiye Ulusal Ajansına sunulan, “For a sustainable world, not the climate, change yourself!” (Sürdürülebilirlik dünya için, iklimi değil, kendini değiştir!) başlıklı proje teklifi, uygunluk kriterlerini karşılayarak kabul edildi.
Projenin kabul edilmesiyle okul, 2020-2022 yılları arasında uygulanacak olan 5 ortaklı Erasmus+ Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Programına dahil oldu.
Yeni projenin ana başlığının “Çevre-iklim ” temalı olduğu kaydedilirken bütün proje ortağı ülkeler, kendilerine ait faaliyetler tasarlayarak çalışmalar yapacak. Proje Koordinatörü olarak okulda “Çöp stratejileri ve atık ayırma faaliyetleri” tematik alan olarak belirlendi.
Projenin amacı Avrupa ülkelerindeki çevre-iklim farkındalığı ile alakalı çalışmaları yerinde görmek ve eğitimdeki iyi uygulamaları mümkün olduğunca çok öğrenci hareketliliği aracılığıyla tanıtmak ve yaygınlaştırmaktır.
Proje kapsamında;
Sürdürebilirlik dünya için çevre-iklim duyarlılığının arttırılması sağlamak, çok kültürlü Avrupa’da aktif ve katılımcı öğrenme metotlarını tanımak, kültürel etkileşim sağlamak, öğrencilerin ingilizce dil becerilerinin geliştirilmesine katkıda bulunmak ve ulus ötesi işbirliği ile kurumsal kapasitesinin AB düzeyinde geliştirilmesini sağlamak olduğu belirtildi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.