Yerel »

Jandarmadan, Suriye'den Mersin'e Gelen PKK/PYD Silahlı Terör Örgütü Mensuplarına Yönelik Operasyon: 2 Kişi Yakalandı

TEM Daire Başkanlığı ve Mersin İl Jandarma Komutanlığı TEM Şube Müdürlüğü ekiplerince PKK/PYD silahlı terör örgütünün faaliyetlerinin engellenmesi ve deşifre edilmesi maksadıyla yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde, yapılan operasyonda Suriye'den ülkemize giren ve Mersin'e gelen 2 şahıs operasyonla yakalandı.


@mersinhaber 'i takip et
Alınan bilgilere göre, Suriye'de PKK/PYD Silahlı Terör örgütü içerisinde; Sözde Münbiç asayiş genel müsteşarı olarak faaliyet yürüten 1 şüpheli ile Münbiç medya koordinatörlüğü ve silahlı asayiş biriminde faaliyet yürüten 1 kadın şüphelinin illegal yollardan ülkemize giriş yaparak Mersin'e geldiği tespit edildi.
Jandarma ekiplerince şüphelileri yakalamak için Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde başlatılan operasyonda; örgüt mensuplarının kaldığı adres tespit edilerek yapılan baskında 2 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı.
Operasyon yapılan evde yapılan aramada çok sayıda dijital materyal ele geçirilmiş ve incelenmek üzere el konuldu.
Yakalanan 2 şüpheli şahıs hakkında Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak suçundan adli tahkikata başlandığı kaydedildi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.