Mezitli »

"En Uzun Süre Aralıksız Bateri Çalma" Rekoru İçin 160 Saat Bateri Çalma Denemesi Yapmıştı Oktay Kızılkaya Kalp Krizi Sonucu Hayatını Kaybetti

Mezitli Yaşlı Bakım Merkezi “Mezitlinin Güneşleri” isimli koroda şeflik yapmış olan, bateri rekortmeni ve perküsyon ustası 61 yaşındaki Oktay Kızılkaya kalp krizi nedeniyle kaldırıldığı hastanede vefat etti.


@mersinhaber 'i takip et
Merhum Kızılkaya’nın cenazesi Ankara'ya defnedilecek.
Baterist Oktay Kızılkaya, daha önce kendisine ait olan "en uzun süre aralıksız bateri çalma" rekorunu yeniden elde etmek için başladığı 160 saatlik rekor denemesinde
Merhum Kızılkaya, 2003 yılında 42 saatle sahibi olduğu ancak Kanadalı bir sanatçının 134 saat 5 dakikaya yükselttiği "en uzun süre aralıksız bateri çalma" rekorunu yeniden almak için geçen yıl Eylül ayında 160 saat aralıksız bateri çalma rekor denemesi yapmış ve bu deneme yarım kalmıştı.
Bu denemesinde sol elindeki bağlantı eklemlerinde oluşan hasar nedeniyle rahatsızlanan Kızılkaya, doktor tavsiyesiyle rekor denemesini 71'inci saatte bırakmak zorunda kalmıştı.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.