Yerel »

Mersin Eski Milletvekili Koronavirüs Nedeniyle Hayatını Kaybetti! Covid-19 Tedavisi Gören Prof.Dr. Eski Vekil Ömer İnan Yaşamını Yitirdi

AK Parti’nin eski Mersin Milletvekillerinden Prof. Dr. Ömer İnan’ın COVİD-19 nedeniyle yaşamını yitirdi.


@mersinhaber 'i takip et
Bir süredir yoğun bakımda koronavirüs tedavisi gören Ak Parti 22. ve 23. Dönem Mersin Milletvekili Ömer İnan, doktorların tüm müdahalelerine rağmen yaşamını yitirdi.
69 yaşındaki Prof. Dr. Ömer İnan, bir süredir Ankara Şehir Hastanesi Yoğun Bakım Servisinde tedavi görüyordu.
ÖMER İNAN KİMDİR?
Ömer İnan, 15 Şubat 1951'de Mersin'de doğdu.
Yeminli Mali Müşavir ve Öğretim Üyesi; ODTÜ İdari İlimler Fakültesi Ekonomi İstatistik Bölümü'nü bitirdi.
Yüksek lisans ve doktorasını İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde tamamladı. Başbakanlık Devlet Personel Dairesi'nde Kontrolör ve Başraportör, TUSAŞ'ta Personel Müdürü olarak çalıştı.
Çeşitli üniversitelerde öğretim üyesi olarak ders verdi. 1990'da doçent, 1995'de profesör oldu. Sakarya Üniversitesi Kurucu Genel Sekreteri, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü ve Ekonometri Bölüm Başkanı olarak görev yaptı. Kırıkkale Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Ekonomi Bölüm Başkanı oldu.
TOBB İktisadi Araştırmalar Daire Başkanı, Türkiye Bilim Şûrası Yürütme Kurulu Üyeliğinde bulundu. Çeşitli dergi ve gazetelerde makale ve araştırma yazarlığı yaptı. 40 civarında makalesi ve araştırmasının yanında ekonomi içerikli 4 kitabı yayınlandı.
22. Dönem ve 23. Dönem Mersin Milletvekili.
Çok iyi düzeyde İngilizce bilen İnan, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.