Yerel »

Mersin'de 2 Adrese Yapılan Operasyonda Suriye'den Gelen 2 DEAŞ Üyesi Yakalandı

Mersin İl Jandarma Komutanlığı TEM Şube Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı TEM Daire Başkanlığınca DEAŞ silahlı terör örgütünün faaliyetlerinin engellenmesi ve deşifre edilmesi maksadıyla yapılan müşterek çalışmalar neticesinde, DEAŞ üyesi 2 kişi yakalandı.


@mersinhaber 'i takip et
Alınan bilgilere göre, Mersin Akdeniz Çilek mahallesinde bulunan 2 örgüt üyesinin Suriye'deki silahlı gruplar ile bağlantılı olduğu, örgüt üyelerinin sınırı illegal olarak geçişlerini organize ettiği ve ülkemize giriş yapan örgüt üyelerini Avrupa ülkelerine göndermek üzere çalışma yürüttükleri tespit edildi.
Jandarma ekiplerince tespit edilen şüphelileri yakalamak amacıyla eş zamanlı olarak 2 ayrı adrese yapılan operasyonda 2 örgüt üyesi yakalanarak gözaltına alınmış olup yapılan aramalarda 5 adet dijital materyal ve suç geliri olduğu değerlendirilen 9 Bin 900 ABD doları ele geçirildi.
Yakalanan 2 şüpheli şahıs hakkında silahlı terör örgütüne üye olmak ve faaliyet yürütmek suçundan adli işlem başlatıldı.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.