Bozyazı » Aydıncık » Anamur » Yerel »

Mersin'de Gökgürültülü Sağanak Yağış İle Birlikte Ani Sel, Su Baskını, Yıldırım Düşmesi ve Bunlara Bağlı Olarak Ulaşımda Olası AKSAmalar İçin Sarı Uyarı Yapıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinin analizine göre vatandaşın olası olumsuzluklara karşın tedbir alması için "SARI" kodlu uyarı yapıldı.


@mersinhaber 'i takip et
Resmi sitede yayınlanan uyarıda, 30 Ocak saat 10.00 sırlarında etkili olması beklenen ve 31 Ocak 2021 saat 02.00'e kadar devam edeceği tahmin edilen gök gürültülü sağanak yağış için "Sarı Uyarı" yayınlandı.
Sarı kod ile yapılan meteorolojik uyarının detayları ise şöyle;
Tarih: 29 Ocak 2021 Cuma Saat: 14:10 Uyarı No: 77
Antalya’nın Doğusu ve Mersin’de Beklenen Kuvvetli Yağışlara Dikkat!
Beklenen Hadise
Gökgürültülü Sağanak Yağış
Beklendiği Yer
Yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden itibaren Antalya’nın doğusu (Manavgat, Akseki, İbradı, Alanya, Gündoğmuş, Gazipaşa) ve Mersin il genelinde çok kuvvetli (20-75 kg/metrekare) ve Gazipaşa, Alanya, Gündoğmuş, Anamur, Bozyazı, Aydıncık çevrelerinde yer yer aşırı (100 kg/metrekare üstü) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, dolu, hortum riski ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
Başlama-Bitiş Zamanı
30.01.2021 10:00-31.01.2021 02:00
Hadisenin Şiddeti
Şiddetli Yağış
Oluşması Muhtemel Riskler
Ani Sel - Su Baskını - Yıldırım - Ulaşımda Aksamalar

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.