Tarsus » Yerel »

Mersin Tarsus’ta PKK/KCK Operasyonu! Örgütü Meşru Gösterip Sosyal Medyadan Propagandasını Yapan 14 Kişi Operasyonla Gözaltına Alındı

Sosyal medyadan PKK/KKC silahlı terör örgütü meşru göstermek, gerçekleştirdikleri hain eylemleri onaylayan ve de çeşitli sosyal ortamlarda örgütün propagandasını yaptığı tespit edilen 14 kişi operasyonla gözaltına alındı.


@mersinhaber 'i takip et
Edinilen bilgilere göre, Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliğince PKK/KKC silahlı terör örgütü yapılanmasının deşifre edilmesine yönelik yapılan çalışmada; örgütü meşru göstermek, gerçekleştirdikleri hain eylemleri onaylayan ve de çeşitli sosyal ortamlardan örgütün propagandasını yaptığı tespit edilen M.E.G.(22), A.K.(22), C.A.(28), E.T.(23), Ç.B.(23), B.A.(22), A.A.(26), A.A.(24), A.A.(23), D.N.(24) ve E.A(23) isimli 11 şahıs 15 Şubat 2021 Pazartesi günü İlçedeki 6 farklı mahalledeki adreslere yapılan operasyonla yakalanarak gözaltına alındı.
Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından mahkemeye çıkarılan şahıslar, adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkış yasağı tedbiriyle serbest kaldı.
Ayrıca, Terör örgütüne üye olmak suçu ile ilgili yapılan çalışmalarda ise; F.D.(18), A.B.(18) ve PYD terör örgütü içerisinde faaliyet gösterdiği tespit edilen Suriye uyruklu M.C. isimli 3 şahıs aynı operasyonda yakalanarak gözaltına alınırken, şahısların Terörle Mücadele Büro Amirliğinde işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.