Gülnar » Anamur » Yerel »

Mersin’in Anamur ve Gülnar İlçelerinde Çıkan Orman Yangınında 5 Hektarlık Alan Zarar Gördü

İki ilçedeki yangınların çıkış sebebinin araştırıldığı belirtildi


@mersinhaber 'i takip et
Edinilen bilgiye göre ilk yangın haberi Anamur’dan geldi. Güngören Ağılca mevkiinde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangında bölgeden yükselen duman ve alevleri görenler durumu yetkililere bildirdi.
İhbar üzerine bölgeye, Anamur Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Çevre ilçelerden de gönderilen çok sayıda araç ile iş makineleri alevlere müdahalede bulunurken, itfaiye ekipleri de çalışmalara katıldı. Yangında yaklaşık 4 hektar ormanlık alan zarar gördüğü ifade edildi.
İkinci yangın haberi ise Gülnar’dan geldi. İlçeye bağlı Çukurkonak mahallesindeki kızılçam ormanında çıkan yangına müdahale için orman işletme müdürlüğü ve itfaiye ekipleriyle birlikte 2 arazöz ve bir su tankeri çalışma yaptı. Kısa sürede kontrol altına alınan yangında 1 hektarlık alanda zarar oluştuğu öğrenildi.
İki ilçede ciğerlerimizi yakan yangınların çıkış sebebinin henüz bilinmediği ve gerekli tespit çalışmalarının sürdürüldüğü kaydedildi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.