Gülnar » Yerel »

Mersin'in Gülnar İlçesinde Yasadışı Define Arayan Şahıslara Operasyon! 2 Şahıs Yakalandı ve 9 Eser Ele Geçirildi

İlçeye bağlı Dayıcık Mahallesi yakınlarında detektör ile define arayan 2 kişi suçüstü yakalanarak gözaltına alındı. İlçeye bağlı diğer bir mahalle olan Arıkuyusu'ndaki bir evde ise 9 adet tarihi eser ele geçirildi.


@mersinhaber 'i takip et
Alınan bilgilere göre, Gülnar İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Tarihi eser kaçakçılığı yapan şahıslara yönelik yapılan çalışmalar sonucunda; Gülnar İlçesi Dayıcık Mahallesi yakınlarında detektör ile define arayışı içerisinde olan 2 şüpheli şahıs suçüstü yakalanarak gözaltına alınırken, 1 adet detektör ele geçirildi.

9 ADET ESER YAKALANDI
Arıkuyusu Mahallesinde ise 1 şahsın evinde sakladığı tarihi eser niteliği taşıyan eserleri satmak amacıyla müşteri aradığının tespiti üzerine yapılan operasyonda şüpheli şahıs yakalanmış olup ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda ise 9 adet eser ve 1 dedektör ele geçirildi.
Olaylarla ile ilgili yakalanan 3 şüpheli şahıs sevk edildiği mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.