Siyaset » Yerel » Adana »

Mersin Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanlarından Macit Özcan Hastaneye Kaldırıldı

Mersin’in eski belediye başkanlarından Macit Özcan hastaneye kaldırıldı.


@mersinhaber 'i takip et
Edinilen bilgilere göre Mersin Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Macit Özcan Kovit-19’a yakalandı. Durumu ağırlaşan Özcan’ın, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi korona servisinde tedavi altına alındığı öğrenildi.

MACİT ÖZCAN KİMDİR?

Macit Özcan (d. 1954, Karataş), eski Mersin Büyükşehir Belediyesi başkanı ve müzisyen.

İlk ve orta öğretimini Mersin'de tamamladı. 1975 yılında Çukurova Üniversitesi Mühendislik Yüksek Okulu'ndan, İnşaat Mühendisi olarak mezun oldu. 1976 yılında Çukobirlik Teknik Müdürlüğü görevine başladı. 1976 - 1978 yıllarında askerlik görevini yaptıktan sonra, Bayındırlık ve İskan Bakanlığında İnşaat Mühendisi olarak görev yaptı. 1979 yılında Adana 14. Yapı İşleri Bölge Müdürlüğünde, 1980 yılında İçel Bayındırlık ve İskan Müdürlüğünde İnşaat Mühendisi olarak görev yaptı.

1982 yılında bu görevden kendi isteği ile ayrılarak, çeşitli firmalarda şantiye şefliği yaptı. 1984 yılından itibaren serbest ticaret hayatına başladı. 1999, 2004 ile 2009 yıllarında yapılan yerel seçimlerde CHP'den Mersin Belediye Başkanı seçilmiştir. 2014 seçimlerinde ise başkanlık yarışını Burhanettin Kocamaz'a kaybetmiştir.
 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.