Tarsus » Yerel »

Tarsus Ziraat Odasından Üreticilere Duyuru

“Ürünlerin Sevkinden Önce Künye Numarası Alınarak Sevkiyat Yapılmalı”


@mersinhaber 'i takip et
Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı üreticilere uyarıda bulunarak hal kayıt sistemine üye olmak ve sistem üzerinden bildirim yapma zorunluluğu bulunduğunu bildirdi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Sebze ve meyve ticareti yapan üreticilerimizin “toptancı halleri hakkındaki yönetmeliğe” göre; ürünlerini sevk edebilmek ve satabilmek için hal kayıt sistemine üye olmak ve sistem üzerinden bildirim yapma zorunluluğu bulunmaktadır.
Sevk edilecek malların üretildiği yerden veya girdiği gümrük kapısının bulunduğu yerden her ne sebeple olursa olsun sevkinden önce sistem üzerinden işleme ilişkin künye (malın üretim yeri, cinsi, miktarı, hangi üretici ya da işletmeye ait olduğunu varsa sertifika bilgileri ve Bakanlıkça belirlenen diğer hususları içeren barkot) numarası alınarak sevkiyat yapılması gerekmektedir. Üreticilerimizin mal satışında mağduriyet yaşamaması için 2021 ÇKS belgeleri ile birlikte Mersin Ticaret İl Müdürlüğüne şahsen başvuru yapmaları önemle duyurulur.”

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.