Yerel »

Mersin Koyun - Keçi Birliği İle Sözleşme İmzalandı

Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme tedbiri, Makine Parkurları sektöründen sunulan Mersin İli Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği’ne ait proje ile sözleşme imzaladı.


@mersinhaber 'i takip et
IPARD II 9. Çağrı döneminde hibe desteği talebi kabul gören proje için bilgi veren Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Mersin İl Koordinatörü Beytullah Uygur, Koyun keçi birliğine ait projenin 438 Bin TL yatırım tutarı olduğunu ve bunun 284.700 TL’sini TKDK tarafından karşılanacağını belirterek, hibe desteğinin yanında uygun harcama kalemlerinde vergi muafiyetinin de olduğunu ifade etti.
Mersin İli Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet AKDAĞON, ‘’ İlimizde konar göçer hayvancılık yapan üyelerimizin kullanımına sunulmak üzere makine ekipman projemiz ile üyelerimizin yaylalara gidiş dönüşlerinde kullanmaları için römork ve su tankeri TKDK desteği ile yaptırılacaktır. Tkdk İl Koordinatörü Beytullah UYGUR başta olmak üzere, Tarım Orman İl Müdürü Arif ABALI ve projede emeği geçen herkese teşekkür ederim.’’ dedi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.