Yerel » Adana »

Ocak Ayında 887 Bin 577 Ton İnek Sütü Toplandı

Türkiye genelinde Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre toplanan inek sütü miktarının %10 arttığı bildirildi.


@mersinhaber 'i takip et
Ticari süt işletmelerince Ocak ayında 887 bin 577 ton inek sütü toplandı

TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Süt ve Süt Ürünleri Üretimi, Ocak 2021 sonuçları değerlendirildi. Değerlendirme sonucunda, Türkiye genelinde Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre toplanan inek sütü miktarının %10 arttığı bildirildi.

Ocak ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranının ortalama %3,5, protein oranının ise ortalama %3,3 olarak tespit edildiği ifade edildi.

Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ticari süt işletmeleri tarafından yapılan içme sütü üretiminin %0,9 azalarak 144 bin 932 ton olarak gerçekleştiği belirtildi.

Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ticari süt işletmeleri tarafından yapılan yoğurt üretiminin %3,6 artarak 95 bin 289 ton olarak gerçekleştiği belirtildi.

Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, diğer peynirlerin (koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri) %89,2, yağsız süt tozunun %14,7, kaymak üretiminin %12,2, tam yağlı süt tozu üretiminin %7,5, inek peyniri üretiminin %5,1 artarken, tereyağı üretiminin %12,1, ayran üretiminin %22,6 azaldığı ifade edildi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.