Silifke » Yerel »

Mersin'in Silifke İlçesinde Kız Kardeşini Öldürme Suçlamasıyla Tutuklu Bulunan Belediye Başkanı Mücahit Aktan'a Verilen Ceza Belli Oldu

2019 yılından buyan cezaevinde bulunan Silifke Belediye Başkanı Mücahit Aktan 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.


@mersinhaber 'i takip et
Mersin’in Silifke ilçesinde kız kardeşini öldürme suçlamasıyla tutuklu bulunan belediye başkanı Mücahit Aktan ile ilgili karar verildi. Aktan’ın 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldığı bildirildi.
 
Olay, 2019 yılı Mayıs ayında meydana gelmiş, Silifke Belediye Başkanı Mücahit Aktan, eşinden bir süre önce ayrılıp tek başına yaşayan kız kardeşi Meryem Aktan’ı, bilinmeyen bir nedenle çıkan tartışmada tabanca ile vurduğu iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Meryem Aktan 2 ay hastanede yattıktan sonra hayatını kaybederken Başkan Mücahit Aktan yapılan soruşturma sonrası tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
 
2019 yılından buyana tutuklu bulunan Mücahit Aktan’ın yargılandığı davanın sonuçlandığı bildirildi. Silifke Ağır Ceza Mahkemesi Mücahit Aktan’a kasten adam öldürme suçlamasıyla 12 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Aktan’ın, mahkemenin aldığı bu kararla belediye başkanlığı görevinin resmen düştüğü de ifade edildi.
 
Bilindiği gibi şu anda Silifke Belediye Başkanlığı görevini vekaleten Sadık Altınok yürütüyor.
 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.