Akdeniz » Toroslar » Aydıncık » Yerel »

Mersin'de Yapımı Devam Eden Aydıncık Barajı'nda Sona Yaklaşılıyor

Tarımsal sulamada süreklilik sağlanması amacıyla yapımı devam eden Aydıncık Barajı, Toroslar'da eriyen kar sularını çiftçiye ulaştıracak.


@mersinhaber 'i takip et
Mersin’in Aydıncık ilçesine bağlı Hacıbahattin mahallesi sınırları içinde bulunan ve yapımı devam eden barajdan güzel haber geldi. DSİ çalışmalarda gelinen durumu açıkladı.
 
Kuraklık tehlikesi yaşayan Mersin’de tarımsal sulama amaçlı kullanılması planlanan barajların yapımına hızla devam ediliyor. Son haber Aydıncık Barajı’ndan geldi. Binlerce dekar arazinin su ihtiyacını karşılayacak olan barajda çalışmaların aralıksız devam ettiği duyuruldu. DSİ 6. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; ‘’2 bin 650 dekar tarım arazisini sulayacak olan Mersin Aydıncık Barajı inşaatında çalışmalar devam ediyor. Temelden 46 m yüksekliğinde, ön yüzü beton kaplı kaya dolgu tipinde inşa edilen Baraj'da enjeksiyon imalatları tamamlandı. Ön yüz beton imalatları için hazırlıkların da tamamlandığı Aydıncık Barajı'nda nisan ayı başında ilk ön yüz betonu dökülecek. Bu eser sayesinde Toros Dağlarında karların erimesi ile oluşan ve bugüne kadar Akdeniz'e dökülen sular depolanarak Mersinli çiftçilerimizin hizmetine sunulmuş olacaktır’’ denildi.
 
Bölge halkının da büyük umutlarla bitimini beklediği Aydıncık Barajı’nın siluetinin belirmesi herkesi mutlu ederken, projeyle birlikte tarımsal sulamada önemli bir adım daha atılmış olacak.
 


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.