Güncel »

Mersin Büyükşehir’den 2 Bin Metrede Operasyon

Hafta sonunda kamp yapmak için Tenzit Yaylası’na çıkan ve yoğun kar yağışı nedeniyle 2 bin metre rakımda mahsur kalan vatandaşların yardımına Mersin Büyükşehir Belediyesi yetişti.


@mersinhaber 'i takip et
Karakapı’da can pazarı
Mersin’in en yüksek kesimlerinden rakımı 2 bin metrenin üzerinde bulunan Tenzit Yaylası Karakapı Mevkii’nde kamp yapmak isteyen vatandaşların kamp sevdası pahalıya patlıyordu. Hafta sonunda kamp için evlerinden ayrılan Onur Dalkılıç, Gurur Civan Dalkılıç ve Mustafa Çuhadar, en son akşam saat 18:00’da aileleri ile görüşerek kar yağışı başladığını anlattı. Daha sonra telefon sinyali kesilen ve bir daha haber alınamayan akrabalarını aramaya çıkan Bülent Özer ile Hamza Çuhadar’dan da haber alınamayınca durum Jandarmaya haber verildi.
 
Bölgeyi bilen ekipler alarma geçirildi
Kaybolan kampçılardan ve yardıma giden yakınlarından haber alamadığı için endişeye kapılan Hasan Tanrıverdi’nin Mersin Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarsus-Çamlıyayla Koordinasyon Şube Müdürlüğü’ne başvurarak yardım istemesi üzerine ekipler alarm durumuna geçirildi.
Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nın koordinesinde olay yerine giden yolu açmak ve kaybolan kampçıları kurtarmak için yola koyulan 1 Greyder, 2 pikap ve 7 personel, yüksekliği 60 santimetre ile yer yer 1 metreyi aşan karlı yolları aşarak kısa sürede kampçı gençlere ve onları aramaya çıkan yakınlarına ulaştı. Karla kaplı bir sığınakta kendilerine ulaşacak yardımı bekleyen kampçılar, Büyükşehir Belediyesi ekipleri ve yardımcı olan kuruluşlar sayesinde mahsur kaldıkları yerden kurtarılarak sağlıklı şekilde evlerine ulaştırıldı.
 
Kampçılardan teşekkür ziyareti
Büyükşehir Belediyesi sayesinde yakınlarına ulaştıklarını ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ziyaretinde bulunduklarını aktaran Hasan Tanrıverdi, “Akrabam ve arkadaşları kampa gitmişti. En son akşam saatlerinde bizi aradılar ve kar yağdığını söylediler. Ertesi gün de kendilerinden haber alamayınca Büyükşehir Belediyesi’ne başvurarak yardım istedik. Burada bize endişelenmememiz gerektiğini ve ekiplerin acilen kurtarma çalışmasına başlayacağını söylediler. Bu cevap içimizi rahatlattı, çünkü ekipler hemen kurtarma çalışması için yola çıktı. Hafta sonunda kampa giden akrabalarımızın dağda mahsur kalmaları olayında yardımları geçen Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz ve ekiplerine sonsuz teşekkür ederiz. Olaydan haberdar oldukları andan itibaren göstermiş oldukları çabalar ve ivedi şekilde olay yerine ulaşmalarından dolayı minnettarız. Olay yerinde birçok kurum vardı ama hiçbirinden destek göremedik. Büyükşehir Belediyesi olmasaydı şu anda halen kurtarma çalışmaları devam ediyordu. Büyükşehir olmasaydı bu kadar kısa sürede bu kadar başarılı sonuç almamız imkânsızdı. Bu yüzden bir kez daha Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve personellerine teşekkür ediyoruz” sözleriyle yaşanan olayı anlattı.
Tanrıverdi, Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Tarsus-Çamlıyayla Koordinasyon Şube Müdürlüğü’ne teşekkürlerini sunarak çiçek takdim etti.









Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.
Bilim Kurulu Toplantısı Sona Erdi, Bakan Koca Açıklamada Bulundu

Sağlık »

Bilim Kurulu Toplantısı Sona Erdi, Bakan Koca Açıklamada Bulundu

Bakan Koca “Son 15 günde, maalesef çoğu ilimizde, vaka artışı görüldü.”


@mersinhaber 'i takip et
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında saat 17.00’de toplanan Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sona erdi.
Toplantının ardından açıklama yapan Bakan Koca, mutant virüslerin daha zayıf fakat daha kolay bulaştığına dikkat çekerek vakaların arttığını fakat endişe verecek yayılımın önüne geçecek olanın tedbirler olduğunu ifade etti.
Sosyal hareketliliğin arttığına dikkat çeken Bakan Koca, virüsün hareket etme imkanının da arttığını belirterek açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.