Yerel »

EPDK Karar Verdi, Akaryakıtta İllere Göre Tavan Fiyat Uygulamasına Geçildi

EPDK önemli bir karara imza attı, ülke genelinde tavan fiyat uygulamasına geçildi. Yeni uygulamaya göre Mersin'de de akaryakıt fiyatlarında değişikliğe gidildi.


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) akaryakıtta tavan fiyat uygulamasına geçti. Her il için ayrı ayrı belirlenen fiyatların şimdilik 2 ay geçerli olacağı belirtildi.

Olağanüstü toplanan EPDK kararınca, ‘tüketicileri korumak, sektörün sürdürülebilir ve rekabetçi yapısını devam ettirebilmek, ortaya çıkan kâr oyunlarının tekrarlanmaması amacıyla “tavan fiyat” uygulanması’na geçildi. Bu karar ile Türkiye’nin tüm illerinde uygulanacak tavan yatlar EPDK tarafından belirlenecek. Alınan karar kapsamında benzin ve motorinde illere göre belirlenen fiyatlar geçilemeyecek. İllere göre açıklanan tavan fiyat üzerinde satış yapan firmalara gerekli idari yaptırımların ivedilikle uygulanacağı açıklandı.

EPDK’nın açıkladığı tavan fiyat listesine göre Mersin’de benzinin litre fiyatı 7,20 TL’yi, motorinin litre fiyatı ise 6,56 TL’yi geçemeyecek. Uygulamanın 2 ay boyunca yürürlükte kalacağı belirtildi. Kurulun açıklaması sonrası belirlenen fiyatların akaryakıt istasyonlarınca uygulamaya konulduğu görüldü.
 
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.