Yerel »

Mersinli Zurnacı Kemal Çocuklar İçin Davul Yapıp Satıyor

Düğünlerde davul çalarak geçimini sağlayan Mersinli Zurnacı Kemal artık sokaklarda çocuklara küçük davul satarak hayatını devam ettiriyor.


@mersinhaber 'i takip et
Pandemi sürecinde İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelge doğrultusunda sokak düğünlerinin yasaklanması davulcuların hayatlarını zorlaştırdı. Salgının yayılması ve bulaşın önlenmesi amacıyla vatandaşları kalabalık ortamlardan uzak tutabilmek için alınan kararlar kapsamında düğün salonları ve sokak düğünlerinde kısıtlamaya gidilince bu sektörde faaliyet gösteren davulcu ve zurnacıların neredeyse işsiz kalmalarına neden oldu.

Mersin’de de Zurnacı Kemal diye bilinen vatandaş sokak düğünlerinin olmaması davul zurna ekiplerine olan talebin azalması nedeniyle geçimini sağlamak için çocuklara küçük davullar yapıp satmaya karar verdi. Mersin’in dört bir yanında sokak sokak gezerek küçük çocuklar için davul ve kargıdan kaval yapıp satan Zurnacı Kemal ekmek parası kazanmaya çalışıyor. Kemal, ara sıra da kendi yaptığı kavalını eline alıp sokaktakilere adeta dinleti sunuyor. Çaldığı müziklerle bazen hüzünlendiriyor bazen de neşelendiriyor…

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.