Tarsus » Yerel »

Mahallelerinde İnternet Olmayan Öğrenciler "Vahap Başkanım Bizi Ziyarete Gel" Diyerek Seslendi

Mersin’in Tarsus ilçesi Muhat mahallesinde öğrenim gören öğrenciler internet olmadığından şikayet ederek, kendisini çok sevdikleri başta Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer olmak üzere yetkililerden yardım istediler.


@mersinhaber 'i takip et
Tarsus’un yaklaşık 25 km uzağında Muhat mahallesinde öğrenim gören öğrenciler köyde internet olmadığı için eğitimlerini düzenli bir şekilde alamamaktan şikayetçiler. Koronavirüs nedeniyle yüz yüze eğitime verilen arada köydeki öğrenciler internet olmadığı için eğitimlerinden de geri kaldılar.
 
Yetkililere daha önce müracaat ettiklerini söyleyen köy halkı kimsenin henüz ilgilenmediğini çocuklarının burada eğitim alabilmeleri için internetin gelmesi gerektiğini ifade ettiler. Ailesi hayvancılıkla geçinen 4. Sınıf öğrencisi Kerime ve kardeşleri de bu süreçte çok üzüldüklerini belirterek yetkililerin seslerini duymasını istediler. Bu konuda özellikle de çok sevdikleri Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer olmak üzere tüm yetkililerden yardım isteyen minik öğrenciler “şu an yüz yüze eğitim var ama internet olmadığı için tekrardan eğitime ara verilirse yine derslerden geri kalacağız Vahap Başkanım bize yardım eder misiniz?” diyerek seslerini duyurmak istediler.
 
Aileler de hem internet hem de köydeki çocukların tabletleri olmadığını söyleyerek konunun çözüm bulması için ilgililerden yardım bekliyorlar.
 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.