Azerbaycan İle Türkiye Arasında Kimlikle Seyahat Uygulaması Başlatıldı

Azerbaycan ve Türkiye vatandaşları, 1 Nisan itibarıyla sadece kimlik ibraz ederek seyahat edebilecek.


@mersinhaber 'i takip et

İki ülke vatandaşlarının karşılıklı olarak Türkiye ve Azerbaycan'a kimliklerle seyahat edebilmelerini öngören protokol, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bakü ziyareti kapsamında 10 Aralık 2020 tarihinde imzalandı. Protokol, Azerbaycan Parlamentosu tarafından 1 Şubat 2021, Türkiye tarafından ise 30 Ocak 2021 tarihinde onaylandı.

Protokolün yürürlüğe girmesiyle iki ülke vatandaşlarının yeni tip çipli kimlik kartlarını kullanarak diğerinin ülkesine 90 gün kalış süreli vizesiz turistik seyahat gerçekleştirebilecekleri duyuruldu.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre Azerbaycan’ı ziyaret edip üçüncü ülkeye gitmek isteyen Türkiye vatandaşlarının yanlarında pasaport bulundurmaları gerekecek.

Azerbaycan'ın böyle bir uygulamayı öngören protokolü imzaladığı ilk ülkenin Türkiye olduğu vurgulanan açıklamada, “Bu, ülkelerimiz arasındaki dostane ve kardeş ilişkilerinin yanı sıra yüksek düzeyli stratejik ortaklığın göstergesidir.” denildi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.