Akdeniz » Yerel »

Mersin'de Dilenirken Yakalanan Kadının Malvarlığı 'Kabarık' Çıktı

Üzerine kayıtlı malvarlığı olan dilenci zabıta ekiplerince yakalandı, 204 TL ceza kesildi.


@mersinhaber 'i takip et
Mersin’in merkez Akdeniz ilçesinde zabıta ekiplerince dilencilere yönelik çalışmalar yapıldı. Çalışmalarda ceza kesilen bir dilencinin mal varlığı herkesi şaşırttı.
 
Alınan bilgilere göre Akdeniz Belediyesi zabıta ekipleri esnaf ve vatandaşların şikâyet ve talebi üzerine; insanların dini ve vicdani duygularını istismar ederek cami avlularında, park ve meydanlarda, cadde ve sokaklarda dilenen dilencilere karşı denetim gerçekleştirdi. Yapılan kimlik tespiti sonucu bazı dilencilerin üzerine kayıtlı ev ve arabalar olduğu da ortaya çıkarken, ekipler bu kişilere tutanak tutarak para cezası uyguladı.
 
Yakalanan dilencilere 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu gereğince 204'er lira ceza uygulandığı öğrenildi. N.Ç. isimli bir dilencinin adına kayıtlı ev ve arabası olması ise ‘dilenci zengin çıktı’ yorumlarına neden oldu.
 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.