Yerel » Adana »

780 Bin 524 Ton İnek Sütü Toplandı

TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Süt ve Süt Ürünleri Üretimi, Şubat 2021 sonuçları değerlendirildi.


@mersinhaber 'i takip et
Değerlendirme sonucunda, Türkiye genelinde Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre toplanan inek sütü miktarının %1,5 azaldığı, Ocak-Şubat döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %4,3 arttığı bildirildi.

Şubat ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranının ortalama %3,4, protein oranı ise ortalama %3,2 olarak tespit edildiği ifade edildi.
Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ticari süt işletmeleri tarafından yapılan içme sütü üretiminin 1,5 azalarak 128 bin 590 ton; Ocak-Şubat döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre içme sütü üretiminin %1,2 azalarak 273 bin 521 ton olarak gerçekleştiği belirtildi.

Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ticari süt işletmeleri tarafından yapılan yoğurt üretiminin %13,3 azalarak 75 bin 601 ton, Ocak-Şubat döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %4,6 azalarak 170 bin 890 ton olarak gerçekleştiği belirtildi.

Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, diğer peynirlerin (koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri) %42,5, yağsız süt tozu %31,4, tam yağlı süt tozu üretimi %19,6, kaymak üretimi %5,8, inek peyniri üretimi %3 artarken, ayran üretimi %23,7, tereyağı üretimi %1,2 azaldığı ifade edildi.

Ocak-Şubat döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre diğer peynirleinr (koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri) %60,4, yağsız süt tozunun %23,2, tam yağlı süt tozununb %13,3, kaymak üretiminin %9, inek peynirinin %4,1 arttığı; tereyağı üretiminin %6,9 ve ayran üretimi %23,1 azaldığı ifade edildi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.