Mut » Yerel »

Tarımsal Üretimde Birçok Ürüne Ev Sahipliği Yapan Mersin’de Ürün Hasatları Devam Ediyor, İlk Kayısı Mut’ta Daldan Koparıldı

Yılın dört mevsimi sebze üretimi yapılan coğrafyamızda, havaların sıcak gitmesiyle açık alanda meyve üretimi de aralıksız devam ediyor.


@mersinhaber 'i takip et
Türkiye'deki sofralık kayısı'nın %85'ini üreten  Mut ilçesinde kayısı hasadı başladı. Mut İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ekrem Bayır ve İlçe Ziraat Odası Başkanı Hıdır Kar, ilçeye bağlı Evren Mahallesinde kayısı üreticileri Mehmet Şahin ve Hasan Dönmez'in bahçelerinde yapılan hasada katıldı.

Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; ‘’Tescilli kayısımız ülke ve dünya pazarında raflarda yerini "Mut Kayısısı" olarak almaktadır. Uzun süredir bu mükemmel tadı beklediğinizi biliyoruz, sizin için üreten bütün üreticilerimize hayırlı, bereketli bol hasatlar diliyoruz’’ denildi.
 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.