Toroslar » Yerel »

Mersin’de 60 Milyon Yıl Öncesine Ait Olduğu Tahmin Edilen Fosil Bulundu

Bisikletleriyle gezintiye çıkan iki kardeş tarafından bulunan salyangoz fosili MEÜ Su Ürünleri Fakültesi'nde açılan Deniz Canlıları Müzesi'ne bağışlandı.


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Edinilen bilgilere göre Toroslar ilçesine bağlı Arslanköy mahallesinde bisikletleriyle gezintiye çıkan Süleyman Uygun ve kardeşi Mustafa Uygun, salyangoza benzeyen bir taş buldu. Durumu sosyal medyada paylaşan Süleyman Uygun, buldukları taşın 60 milyon yıl öncesine ait bir salyangoz fosili olduğunu öğrendi. Uygun, paylaşımına salyangoz fosilinin fotoğraflarını da ekleyerek; ‘’ Rakım 1600 eskiden buralar hep denizmiş’’ ifadelerini kullandı.
 
Daha sonra bulduğu fosili Mersin Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nde açılan Deniz Canlıları Müzesi'ne bağışlayan Uygun, ‘’kardeşim Mustafa Uygun ile bisiklet sürerken bulduğumuz 60.000.000 yıl öncesine ait (dinazorlar dönemine) fosili deniz müzesine bağışladık’’ dedi.
 
Uzmanlar bulunan fosilin milyon yıllar önce yaşanan Paleosen dönemine ait olduğunu, Toroslar’ın fosiller bakımından zenginlik barındırdığını belirtti. Tesadüfen bulunan salyangoz fosilinin bilimsel açıdan büyük değer taşıdığı vurgulandı.
 
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.