Yenişehir » Toroslar » Yerel »

Toroslar ve Yenişehir İlçelerinde Kurulan Modern Avokado Bahçeleri Ziyaret Edildi

Çiftçi ziyaretleri kapsamında Toroslar ve Yenişehir İlçelerinde kurulan modern Avokado bahçeleri Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü İl Müdür Yardımcısı Mustafa Nevzat Zayim tarafından ziyaret edildi.


@mersinhaber 'i takip et
Dikimi yapılan bahçelerde fidanları kontrol eden Zayim, yaklaşık 1 yıl önce üreticimizin talebi ile projelendirdikleri bahçelerin kurulmuş olmasından memnun olduğunu belirterek; "İlimizde az maliyetle yüksek gelir getirecek ve ülkemiz ekonomisine İhracatıyla katkı sağlayacak alternatif meyve, sebze, tıbbi ve aromatik ürünleri destekliyoruz. Yaklaşık 80 dekarlık bu tesislerimizde de proje aşamasından çeşit seçimine ve dikim aşamasına kadar teknik destek verdik. Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak tropik ve subtropik meyve üretimine destek veriyoruz. İthal edilen tropik ürünlerin İlimizde üretilmesi ile hem ithalatta azalma olacak hemde ihracat yapılarak Ülkemize daha fazla döviz girişi sağlanacaktır. Böylelikle kurulan modern bahçelerin İlimiz ve Ülkemiz tarımına ekonomik anlamda çok ciddi katkıları olacaktır. Hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.