Toroslar » Yerel »

Mersin’in Toroslar İlçesine Bağlı Arslanköy Mahallesi ve Civarında Dolu Yağışı Etkili Oldu

Öğle saatlerinde gökyüzü karardı, yağmurla birlikte etkili olan dolu yağışı her yeri beyaza bürüdü. Mahalle muhtarı sosyal medya hesabından gerekli çalışmaların yapılacağını duyurdu.


@mersinhaber 'i takip et
Edinilen bilgilere göre Toroslar ilçesine bağlı Arslanköy mahallesi ve civarında dolu yağışı etkili oldu. Saat 13.30 civarında başlayan yağış sonrası her yer beyaza büründü. 1480 rakımlı Arslanköy’de tarım alanlarında zarar oluştuğu, açık alanda hasat bekleyen ürünlerde kayıplar olacağı ifade edildi. Dolu yağışı sonrası çok sayıda sosyal medya kullanıcısı da yağışın bıraktığı izi gösteren fotoğraflar paylaştı.
 
Öte yandan Arslanköy mahalle muhtarı Erdal Cengiz sosyal medya hesabından hasar tespit çalışmalarının en kısa sürede başlayacağını duyurdu. Muhtar Cengiz; ‘’Arslanköy mahallemize dolu yağışı oldu. Dolu yağan bölgelerde çiftçilerimiz büyük zarar gördü. Tarım İl Müdürümüz Arif Abalı bey, İlçe Tarım Müdürümüz Kemal bey telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundular. En kısa zamanda yerinde hasar tespit çalışması yapılacağının bilgisini verdiler. Kendilerine teşekkür ediyorum, tüm üreticilerimize geçmiş olsun. Allah daha beter afetlerden korusun inşallah’’ ifadelerini kullandı.
 
Yine yağış anında mahallede bulunan bazı vatandaşlardan alınan bilgiye göre fındık büyüklüğünde yağan doludan dolayı olgunlaşma döneminde olan kiraz ve şeftali meyvelerinde rekolte kaybı yaşanacağı belirtildi. Hasat zamanı yaklaşan erik, ve açık alanda ekili bulunan çilekte de ürün kayıplarının büyük olacağı söylendi.
 


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.