Tarsus » Erdemli » Yerel »

Mersin Merkezli 16 İlde Siber Suçlara Yönelik Eş Zamanlı Operasyon

Mersin Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışma sonucu 116 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi, 86 gözaltı.


@mersinhaber 'i takip et
Alınan bilgilere göre, bir ihbarı değerlendiren Siber Suçlar Polisi yaklaşık 7 aylık çalışma sonucu “TCK 220, 7258 SKM ve Kişisel Verileri Hukuka Aykırı Olarak Verme Veya Ele Geçirme” suçlarıyla alakalı içerisinde 117 kişinin bulunduğu dosya hazırladı.
Eldeki bilgiler ışığında önceki gün eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda Mersin il merkezi ile Tarsus, Erdemli ilçeleri, İstanbul, Muğla, Aydın, Batman, Gaziantep, Kocaeli, Zonguldak, Bolu, Bursa, Kırklareli, Tekirdağ, Şanlıurfa, Denizli, Antalya ve Manisa illerinde ikamet eden 117 şüphelinin yakalanmasına yönelik olarak 116 adreste arama gerçekleştirildi.
Şu ana kadar Mersin merkezinde 37, diğer illerde 49 olmak üzere toplam 86 şahıs yakalanarak gözaltına alınırken, olayla ilgili tahkikatın devam ettiği belirtildi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.