Yenişehir » Akdeniz » Spor » Yerel »

Mersin’deki "Şişman Boksör Heykeli" Gündem Olmuştu! Heykelin Hikayesi ve Sinan Şamil Sam İle İlgili Olmadığı Ortaya Çıktı!

2012 yılında Mersin Üniversitesi (MEÜ) ve Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa düzenledikleri, 2013 Akdeniz Oyunlarının Mersin’de yapılacak olmasından dolayı ‘spor’ temasıyla gerçekleşen ‘10. Uluslararası Hüseyin Gezer Taş Heykel Sempozyumu’nda yapılan 10 heykelden biri olduğu ortaya çıktı.


@mersinhaber 'i takip et
2012 Kasım ayında Atatürk Parkı içinde bulunan Balıkçı Barınağı’nın yanında çalışmalarını sürdüren 8 ülkeden 10 heykeltıraş, eserlerine son şeklini vermişti. Sempozyumun finali Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılmıştı.
Yenişehir İsmet İnönü Bulvarı Macit Özcan Spor Kompleksi yolu üzerindeki kavşakta bulunan ve sosyal medyada “Dokuz defa Türkiye Şampiyonluğu, Türkiye adına 1 altın, 1 gümüş, 2 bronz madalya kazanan, 2015 yılında hayata gözlerini yuman başarılı boksör Sinan Şamil Sam adına yapıldığı” söylenen bir yerel gazetede haber olarak yer bulan ve de gündem haline gelen “Şişman Boksör” heykeli Güney Koreli Kim Won Geun isimli sanatçı tarafından “spor” temalı sempozyumda karikatür katılarak yapılmış.
2012 yılında yayınlanan bir haberde; Sempozyum ile ilgili açıklamalarda bulunan dönemin MEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Berika İpekbayrak, bu yıl (2012) sempozyuma Türkiye’den 3 sanatçı olmak üzere, Danimarka, Gürcistan, İtalya, Belarus, Güney Kore, Rusya ve İspanya’dan birer sanatçının katıldığını belirtti. Akdeniz Oyunlarının 2013 yılında Mersin’de yapılacak olmasından dolayı bu yıl sempozyumun konusunu ‘spor’ olarak belirlediklerini dile getiren İpekbayrak, “Bu nedenle sanatçıların hepsi spora dönük heykeller üretiyorlar. Danimarkalı sanatçı 50 yıl önce dünya şampiyonu olmuş bir boksörün eldivenlerini ve fotoğrafını getirerek onun anısına büyük bir boks eldiveni yapıyor. Güney Koreli işin içine biraz karikatür katarak bir boksör yapıyor. (Bahse konu “Sinan Şamil Sam’ın anısına” yapıldığı ileri sürülen Mersin’deki heykel) Belarus’dan gelen sanatçı ritmik jimnastiği konu aldı. Gürcistan’dan gelen sanatçı, dinamik bir insan figürü gerçekleştirdi. İtalyan sanatçı tekvandoyu ele aldı. İspanyol sanatçı kano yarışçısını ele aldı. Anadolu Üniversitesi’nden katılan Türk heykeltıraş Rahmi Atalay, spor olarak 3 tane halkanın içine 3 tane balığı yerleştirerek onların birbiri ile yarışının heykelini yaptı. Benimle birlikte sempozyumu yürüten MEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Nesrin Karacan ise dark oyununu heykel olarak gerçekleştirdi” ifadelerini kullanmıştı.

Kim Won Geun'un Diğer Benzer Çalışmaları

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.